Logo Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL  Ede
T: 0318 610439
E: info@natuurcentrumveluwe.nl

Dinsdag t/m Zondag 

April t/m November 11.00 uur – 17.00 uur
December t/m Maart 10.00 uur – 16.00 uur

In de vakantieperiodes
Ook op de maandag geopend.

facebook

youtube

Stichting Natuurcentrum Veluwe

natuurcentrum Deel incl. wild

Doel en functie van het Natuurcentrum is o.a. stimulering van deelname aan doe-activiteiten in de natuur, het centrum als vertrekpunt laten fungeren voor excursies en rondleidingen, het verstrekken van informatie over natuurgerichte activiteiten zoals wandelen, fietsen, bezoek aan onze wildkansel en individuele bezoekers en groepen door middel van informatieverstrekking en voorlichting te wijzen op de natuur-, landschaps- en cultuur waarden in de omgeving van het centrum, teneinde begrip voor en verantwoord medegebruik van het Veluwse landschap te stimuleren.

Het Natuurcentrum Veluwe ligt in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave "De Hindekamp".

De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna.
Naast deze natuurlijke elementen zijn ook de twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument een bezoek waard. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.
Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 m2 aangelegd. In deze tuin wordt o.a. aandacht besteed aan het thema "natuur en landbouw op de Veluwe".

Er is een bijenstal waarin de Edese Bijenverenigingen acht bijenvolken huisvesten. Op speciale dagen wordt daar door de imkers uitleg gegeven over het leven van deze interessante diertjes.