Wandelen tussen bos en heide

Wandelen tussen bos en heide

Van 18-08-2019 14:00 tot 16:00

Startpunt: Stichting Natuurcentrum Veluwe


De Edese en Ginkelse Heide, met de omliggende bossen vormen een belangrijke verbindingsschakel tussen de Veluwe en de Uiterwaarden langs de Rijn. Dit zuidelijke gedeelte van de Gelderse Vallei, zal er voor moeten zorgen dat “Het hert tot aan de Rijn” kan komen.
Wandelend over de Heide, kunnen deelnemers genieten van eventuele mooie wolkenpartijen.Al lopend over de eeuwenoude hessenwegen zal de natuurgids vertellen over de ontstaansgeschiedenisvan dit gebied, en waarom er een aarden wal aanwezig is De Leeuwerik, Buizerd en de Bonte Specht zullen zich regelmatig laten zien.
Vragen waarom een akker hoger ligt dan de heide, of hoe een boom groeit zullen worden beantwoord.Deelnemers gaan samen met de gids op zoek naar sporen van het edelhert, het zwijn en de das.Verschillende soorten naald-en loofbomen zal men onderweg tegenkomen.
Ook de schaapskooi zal tijdens deze wandeling worden bezocht, alwaar het het Veluws schaap kan worden bekeken.Het Belgisch monument ter nagedachtenis aan het vluchtelingenkamp tijdens de eerste wereldoorlog, zal tijdens de wandeling te zien zijn. Enkele grafheuvels uit de Bronstijd zullen worden bezocht.
Goed schoeisel en kleding is aan te bevelen. Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.