Logo Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL  Ede
T: 0318 610439
E: info@natuurcentrumveluwe.nl

Dinsdag t/m Zondag 

11.00 uur - 17.00 uur

In de vakantieperiodes
Ook op de maandag geopend.

facebook

youtube

Fiets - wandeltocht Wekeromse Zand

Van 28-08-2016 10:30 tot 13:30 uur


Maximaal aantal inschrijvingen : 20  /  Beschikbaar : 20


Volwassenen :  

€ 5,50

Kinderen t/m 12 jaar :  

€ 4,50

Genoemde prijs is inclusief gebruik fiets van het Natuurcentrum


Startpunt: Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede


Onder leiding van een boswachter van het Natuurcentrum Veluwe kan men een prachtige fiets / wandeltocht meemaken. De tocht gaat via Planken Wambuis naar het uitzichtpunt de “Valeberg “. Vanaf dit punt op de stuwwal van “Oud Reemst” heeft men een fantastisch uitzicht over onze mooie Veluwe. Bij helder weer zien deelnemers een aantal dorpjes liggen. Via het landgoed “Valeouwe” wordt het vermaarde stuifzandgebied “Het Wekeromse Zand “ bereikt. Hier komen natuurliefhebbers ogen tekort om al dit moois in zich op te nemen. Van de deskundige begeleider krijgt men uitleg over de natuur, en de geschiedenis van dit gebied. Na een wandeling van ongeveer een uur, gaat men verder op de fiets naar de Edese Heide, alwaar men het weidse heidelandschap kan waarnemen.
Deelnemers krijgen een idee hoe de Veluwe er vroeger uitzag, en een goede kans om de schaapherder met zijn kudde te ontmoeten is aanwezig. Na wat klimwerk wordt de “Drieberg” bereikt, hier liggen de grafheuvels uit lang vervlogen tijden.

Na een afdaling langs het zogenoemde schoenpoetslaantje, bereiken de deelnemers moe maar voldaan het eindpunt : Natuurcentrum Veluwe.
Na afloop van de tocht kan men in het Natuurcentrum onder het genot van een kopje koffie / thee of een glaasje fris nog even napraten met de boswachter. Beleef deze mooie fiets/wandeltocht samen met de boswachter.