Wildkansel / Bronsttocht

Wildkansel / Bronsttocht

Van 10-09-2020 17:15 tot 20:15

Startpunt: Stichting Natuurcentrum Veluwe

: Tocht duurt ca. 2 tot 3 uur en is inclusief gebruik fiets van het Natuurcentrum


WILD ZIEN ?, dat doe je in EDE !

Edelherten zijn overwegend schuwe dieren die vooral rust en ruimte nodig hebben. Zij vinden die rust en ruimte alleen nog op de Veluwe en bij de Oostvaardersplassen. Men moet de juiste plekken weten, en heel veel geduld hebben.

De periode september/oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. Om het bezit van hinden kan soms fel gevochten worden.
Een grote kans om dit alles te zien is er vanaf de wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van het Natuurcentrum.

De kansel biedt ruimte aan 40 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Vanaf de rand van het bos voert een “fluisterpad” naar de ingang van de kansel.
De excursies naar de wildkansel duren tot de schemering. Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de deelnemers onder begeleiding van de boswachter per fiets naar de wildkansel.

Wanneer liefhebbers aan een tocht willen deelnemen wordt men verzocht om de kleding aan te passen, d.w.z. géén lichte kleding te dragen en verdient het aanbeveling om een verrekijker mee te nemen. De tochten zijn niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.