Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bosuilen; lezing & wandeling

16 januari | 19:30 - 21:30

12.50€

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Volwassen
12,50
0 beschikbaar
Uitverkocht

Bosuilen hebben al vroeg het voorjaar in hun bol. Vanaf december begint het voortplantingsseizoen en gaan de vogels luidruchtig naar elkaar roepen. Het perfecte moment om naar ze op zoek te gaan. De bosuil is de meest voorkomende uilensoort van ons land. Toch hebben weinig mensen ooit een bosuil gezien.

Hoe komt dat?

Overdag roesten (rusten) bosuilen. Het liefst in een oude boom in het bos, op een boerenerf, in een stadspark of in een groene woonwijk. Ze zijn dan vaak veel minder goed te zien. Soms worden de uilen met veel herrie gestoord door andere vogels als gaaien, mezen en andere kleine zangvogels. Let daarop, want die vogels leiden je naar de roestplek. Op pad in het donker zijn Bosuilen nachtdieren. Je zult ze dan niet zien, maar je kunt ze wel horen. De roep van het mannetje is het meest bekend; “hoe…hoe-hoe-hoe-hoeeee!”. Een vrouwtjes bosuil doet niet aan spookachtige kreten en laat een wat onopvallender “ke-wik” horen. Bosuilen behoren tot de meest vroege broedvogels van Nederland. In december, januari en februari zijn ze volop actief én luidruchtig.

Helaas is het verboden na zonsondergang zelfstandig een natuurgebied in te gaan. Gelukkig houdt Natuurcentrum Veluwe in samenwerking met het Renkums Beekdal in de winter speciale bosuilenexcursies.

Deze avond bestaat uit een lezing met wandeling en aansluitend napraten en opwarmen onder het genot van een kop erwtensoep met roggebrood en spek.

Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn.

Gegevens

Datum:
16 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
12.50€
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Telefoon:
0318-610439
E-mail:
info@natuurcentrumveluwe.nl
Site:
www.natuurcentrumveluwe.nl

Locatie

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
Ede, Gelderland 6718 SL Nederland
Telefoon:
0318 - 610439