Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bronsttocht wildkansel

17 oktober | 16:30 - 18:30

€10,00 – €12,50
Hert Burlend

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Volwassen
De tocht gaat door als er minimaal 10 deelnemers zijn
12,50
3 beschikbaar
Kinderen
Kinderen zijn welkom vanaf 8 jaar. De ticketprijs geldt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ouder dan 12 jaar dan geldt de prijs voor volwassenen.
10,00
3 beschikbaar

Begin september beginnen de kriebels bij de edelherten. De geweidragers (man edelhert)  gaan op zoek naar de hindes (vrouw edelhert). Ze raken onrustig. De hormonen beginnen te rommelen en ze denken maar aan 1 ding: de voortplanting. Maar voordat het zover is komen de herten, met meestal grote imposante geweien, de concurrentie tegen. En dan gaan ze vechten en burlen. Dit doen ze doen om de hindes te imponeren maar ook de concurrenten. Over de bronst van de edelherten vertelt de natuurgids vanuit de wildkansel. Soms kun je een prachtig schouwspel zien. Maar ook gekke dingen: een hert dat “verliefd” is tot over zijn oren. Blijft bijzonder: de bronst.U gaat na ontvangst bij het natuurcentrum  onderweg naar de wildkansel waarbij u de eerste kilometer met de fiets gaat. En vervolgens wandelt u de laatste ± 500 meter naar de wildkansel. Er staan fietsen bij het natuurcentrum voor u klaar. Gebruik van een eigen fiets mag.

  • Advies:                         Donkere kleding, makkelijke schoenen en verrekijker is handig, fototoestel mag gebruikt worden,
  • Locatie:                        Natuurcentrum Veluwe.
  • Aanvang:                     Graag een half uur voor aanvangstijd aanwezig zijn.

.    

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
16:30 - 18:30
Kosten:
€10,00 – €12,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Telefoon:
0318-610439
E-mail:
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

Aanvang
16:30 uur.

Locatie

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
Ede, Gelderland 6718 SL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0318 - 610439