Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nachtzwaluwexcursie

13 juli | 20:30 - 22:45

€8,00 – €10,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Volwassen
Deze excursie gaat door als er 10 tickets zijn verkocht
10,00
14 beschikbaar
Kinderen
Kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar. De ticketprijs geldt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Ouder dan 12 jaar dan geldt de prijs voor volwassenen.
8,00
14 beschikbaar

De nachtzwaluw blijft een bijzondere en geheimzinnige vogel. Vroeger kwam deze talrijk voor op, met name de heide, en werd deze geitenmelker genoemd. Een natuurgids vertelt u in deze excursie waarom. Deze laat u ook kennismaken met het typisch kenmerkende trillende snorgeluid dat deze vogel maak. Net een ratelaar. De vogel heeft een prachtige schutkleur. U gaat in de schermer richting de locatie waar deze vogels zich bevinden. Wie weet heeft u het geluk de contouren van de nachtzwaluw waar te nemen. Maar vooral het bijzondere geluid te horen dat u nooit meer vergeet.

Vooraf aan de excursie wordt er iets verteld over de nachtzwaluw. Daarna gaat men op de fiets (of van u zelf of met (eenvoudige) fietsen van het NC) naar de locaties waar de nachtzwaluw zich kan laten horen en misschien ook laat zien.

Het is handig om voor de avond wat warmere kleding aan te trekken en/of mee te nemen. Soms kan het in het leefgebied van de nachtzwaluw afkoelen. U kunt een zaklamp meenemen maar gebruik deze alleen als het noodzakelijk is. Tenzij de gids(en) anders aangeeft.

Deze excursie duurt ongeveer 2 tot 2½ uur.

Locatie:                              Natuurcentrum Veluwe

Start:                                  20.30 uur, graag een half uur voor aanvang aanwezig zijn.

Gegevens

Datum:
13 juli
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
€8,00 – €10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Telefoon:
0318-610439
E-mail:
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
Ede, Gelderland 6718 SL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0318 - 610439