Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Weidevogellezing en -excursie (2 delen)

11 juni | 14:00 - 16:00

€7,00 – €8,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Volwassen
De lezing/excursie gaat door als er minimaal 10 deelnemers zijn.
8,00
28 beschikbaar
Kinderen
Kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar. De ticketprijs geldt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Ouder dan 12 jaar dan geldt de prijs voor volwassenen
7,00
28 beschikbaar

Deze activiteit wordt in twee delen gedaan (wel aparte tickets kopen): eerst een lezing waar het e.e.a. wordt verteld over de weidevogels zoals de kievit, grutto, wulp en tureluur. Deze vogels zijn te spotten op diverse locaties in Nederland, zo ook in onze omgeving. Bijzondere vogels die een lange reis achter de rug hebben om hier te broeden en jongen grootbrengen. Het zijn grondbroeders en hebben jongen (pullen) met een uitstekende schutkleur. Ze zijn nauwelijks waarneembaar voor roofdieren. Enkele dagen later kan men op zoek naar weidevogels in het Binnenveld waar de Binnenveldse Hooilanden liggen (gebied tussen Ede, Wageningen, Veenendaal en Rhenen).

De buitenexcursie wordt gestart bij de Binnenveldse Hooilanden. Een prachtig weidevogelgebied dat, na het ontwikkelen van nieuwe natuur (dit in samenwerking met boeren, landbouweigenaren, SBB, waterschap en nog enkele andere belanghebbenden) aantrekkelijk geworden is voor veel vogels maar ook vogelaars. Misschien laat de kievit zijn knappe afleidingsmanoeuvres zien, hoor je de tureluur en laat de grutto zich goed zien. Het gebied ligt in het Binnenveld tussen Ede, Wageningen, Veenendaal en Rhenen.

  • Locatie lezing:              Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2-A te Ede.
  • Aanvang:                      19.30 uur.

 

  • Locatie excursie:          Bij uitkijktoren aan de Werftweg/Zuidelijke Meentsteeg  te Bennekom, (“de Grift” kruist hier de wegen).
  • Datum excursie.           11 juni
  • Aanvang:                     14.00 uur,
  • Advies:                         verrekijker, makkelijke kleding en schoenen.

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€7,00 – €8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Telefoon:
0318-610439
E-mail:
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

Aanvang
14:00

Locatie

Stichting Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
Ede, Gelderland 6718 SL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0318 - 610439