Logo Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL  Ede
T: 0318 610439
E: info@natuurcentrumveluwe.nl

Dinsdag t/m Zondag 

April t/m November 11.00 uur – 17.00 uur
December t/m Maart 10.00 uur – 16.00 uur

In de vakantieperiodes
Ook op de maandag geopend.

facebook

youtube

Kabouterwandeling

Van 19-07-2017 14:00 tot 16:00 uur


Maximaal aantal inschrijvingen : 30  /  Beschikbaar : 0

Activiteit is volgeboekt, u kunt niet meer reserveren


Volwassenen :  

€ 5,00

Kinderen t/m 12 jaar :  

€ 3,50


Startpunt: Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede

v

In chaotische tijden tot 500, heeft de kabouter zich in Europa verspreid. Maar exacte gegevens ontbreken helaas. De kabouters vinden geschiedschrijving niet belangrijk, althans ze doen alsof. Waarschijnlijker is het dat zij bepaalde boeken voor ons geheim gehouden hebben.

Er zijn boerderij- en molenkabouters, tuinkabouters, duinkabouters en boskabouters.
De grootste concentratie boskabouters treft men aan op de Veluwe. De voetafdrukken die de kabouter achterlaat zijn karakteristiek voor wie ze vinden kan. Hij maakt tijdens het lopen slim gebruik van steentjes, harde stukjes grond, mos, dennennaalden die geen afdruk achterlaten. Wanneer hij merkt dat hij gevolgd wordt zal hij zeker een onderaardse gang opzoeken en geheel uit het zicht verdwijnen. Een listig hulpmiddel zijn de laarzen waarvan de zolen het reliëf van een vogelpoot vertonen. Ze zijn ook erg ijdel. Als men een beukenblaadje op de grond ziet liggen met in het midden een heldere druppel spuug, dan is er een kabouter langs gekomen die er van een afstandje op gespuugd heeft als bewijs dat hij het nog kon.

Het Natuurcentrum kan niet garanderen, dat men niet wordt aangevallen door een
woedende kabouter(verzekering hiervoor is niet mogelijk). Wil men meer horen over het wel en wee van de boskabouter, ga dan mee met de kabouterwandeling. De boswachter is een echte kabouterkenner en kan veel vertellen.