Logo Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL  Ede
T: 0318 610439
E: info@natuurcentrumveluwe.nl

Dinsdag t/m Zondag 

April t/m November 11.00 uur – 17.00 uur
December t/m Maart 10.00 uur – 16.00 uur

In de vakantieperiodes
Ook op de maandag geopend.

facebook

youtube

Huifkar ontdekkingstocht op de Ederheide, start 13.00 uur

Van 26-07-2017 13:00 tot 15:00 uur


Maximaal aantal inschrijvingen : 40  /  Beschikbaar : 0

Activiteit is volgeboekt, u kunt niet meer reserveren


Volwassenen :  

€ 7,50

Kinderen t/m 12 jaar :  

€ 6,00


Startpunt: Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede

v

Op de heide nabij Ede, vindt met huifkarren een bijzondere natuurontdekkingstocht plaats. Op deze dag rijden de huifkarren, voortgetrokken door imposante Shire Horses, door de prachtige natuur van Ede. Tot de horizon reikende heidevelden, de bossen met prachtige naald- en loofbomen, afgewisseld door vennen en landbouwgronden. Over zandpaden en historische wegen is dit een avontuurlijke manier om van de unieke natuur van Ede te genieten, maar ook te beleven. Natuurliefhebbers en de jonge avonturiers mogen deze avontuurlijke en natuurlijke huifkartocht niet missen. Deelnemers zullen dan merken dat men de natuur heel anders ervaart vanuit de huifkar.

Liefhebbers kunnen niet alleen van de huifkartocht genieten, maar ook van tal van activiteiten en bezienswaardigheden onderweg en bij het Natuurcentrum.

Iets wat leuk en bijzonder is:

  • Na het vertrek vanaf het Natuurcentrum Veluwe rijdt de huifkar de Edese Heide op.
  • Vanaf het zandpad is de schaapskudde al te zien en wordt er gestopt bij de kudde Veluwse heideschapen. De schaapherder laat zien hoe goed de honden naar hem luisteren en hoe de honden de schapen die bij de kudde weglopen, weer terug brengen. De herder vindt het leuk om allerlei vragen te beantwoorden over zijn werk, de honden en de schapen.
  • Halverwege de tocht wordt er gestopt tussen bos en heide. Daar worden een aantal leuke activiteiten aangeboden waarbij de natuur en wilde dieren/vogels een bijzondere rol spelen: een "Dieren- en Natuurspeurtocht" en "Kun jij net zo ver springen als één van de dieren uit het bos?"
  • Na deze inspanning klimt iedereen weer op de huifkar. Deze rijdt via het bos, langs het water en open velden weer terug naar het Natuurcentrum Veluwe.
  • Daar aangekomen kan iedereen tot 12 jaar het speurtochtformulier inleveren. Op vrijdag 26 juli 2019 om 13.00 uur vind er een trekking plaats in 3 leeftijdscategorie‘n: kinderen t/m 6 jaar, van 7 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Voor iedere categorie worden 3 leuke prijzen beschikbaar gesteld. We heten iedereen dan ook van harte welkom om bij de trekking aanwezig te zijn.
  • Bij het Natuurcentrum Veluwe is van alles te doen en te beleven o.a. bewonderen van het diorama waar veel wilde dieren en vogels staan opgesteld die in het bos en op de heide van Ede en omgeving voorkomen. De prachtige natuurtuin van 7500 vierkante meter! Deze tuin wordt ieder jaar steeds mooier. Er staan fruitbomen en inheemse wilde planten en struiken. De bosvijver waar de kikkers wegspringen van de bladen van de waterplanten. Er staan bijenkasten met bijenvolken die zorgen voor heerlijke heidehoning. Maar je kunt er ook heerlijk verstoppertje spelen.

Het Natuurcentrum Veluwe organiseert naast vele activiteiten zoals wandel- en fietstochten, in de maanden april t/m oktober iedere week meerdere excursies naar de wildkansel "De Hindekamp".
Vanaf begin september tot ruim halverwege oktober zijn er dagelijks bronsttochten. Zowel bij wildkansel- als bronsttochten is de kans enorm groot dan men oog in oog komt te staan met het Veluwse wild zoals edelherten, wilde zwijnen, vossen en reeën. Maar ook foerageren er regelmatig dassen, roofvogels, hazen en zangvogels.

Indien nieuwsgierig geworden naar aanleiding van het bovenstaande, dan moet men zich beslist aanmelden voor deze huifkartocht . De huifkarren zullen vertrekken om 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en de laatste om 15.00 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur.