Logo Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL  Ede
T: 0318 610439
E: info@natuurcentrumveluwe.nl

Dinsdag t/m Zondag 

April t/m November 11.00 uur – 17.00 uur
December t/m Maart 10.00 uur – 16.00 uur

In de vakantieperiodes
Ook op de maandag geopend.

facebook

youtube

Vleermuistocht

Van 02-08-2017 20:00 tot 23:00 uur


Maximaal aantal inschrijvingen : 40  /  Beschikbaar : 26


Volwassenen :  

€ 5,00

Kinderen t/m 12 jaar :  

€ 3,50


Startpunt: Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede

v

Krijgt men de kriebels bij het lezen van het woord vleermuis? Denkt men dan aan vleermuizen die menselijk bloed drinken, vleermuizen die in je haren vliegen? Niets is minder waar. Ga mee met de vleermuistocht, en ervaar zelf dat dit allemaal fabels zijn.

Stil zitten in de schemering bij een ven en daar b.v. de watervleermuis zien overvliegen op zoek naar voedsel. De spectaculaire jachtvlucht van de Rosse vleermuis boven een weiland. Of het geknisper van keverschilden tussen de kaken van laatvliegers in volle vlucht. Dat is de realiteit.

De vleermuistocht wordt georganiseerd door de Vleermuiswerkgroep Gelderland en Natuurcentrum Veluwe. Bij aankomst kunnen deelnemers een kopje koffie/thee of frisdrank kopen en aansluitend wordt een videofilm over het leven van de vleermuis vertoond. Na afloop van de videofilm is er ruime gelegenheid om vragen te stellen over de video en het leven van de vleermuizen. Daarna nemen deskundige gidsen de deelnemers mee naar de jachtgebieden van de vleermuizen in de directe omgeving. Met speciale apparatuur maken zij de echolocatiegeluiden van de vleermuizen hoorbaar. Het kan wat modderig zijn, dus houdt hiermee rekening bij de keuze van de schoenen.