Logo Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL  Ede
T: 0318 610439
E: info@natuurcentrumveluwe.nl

Dinsdag t/m Zondag 

April t/m November 11.00 uur – 17.00 uur
December t/m Maart 10.00 uur – 16.00 uur

In de vakantieperiodes
Ook op de maandag geopend.

facebook

youtube

Paddenstoelenwandeling

Van 08-10-2017 14:00 tot 16:00 uur


Maximaal aantal inschrijvingen : 30  /  Beschikbaar : 15


Volwassenen :  

€ 5,00

Kinderen t/m 12 jaar :  

€ 3,50


Startpunt: Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede

v

De Romeinen vereerden al de paddenstoelen. In Nederland was de paddestoel vooral in de middeleeuwen minder populair. Paddenstoelen werden als geheimzinnig beschouwd, omdat ze ogenschijnlijk ’s nachts verschenen en geen voedsel nodig hadden. De mysterieuze cirkels waarin de paddenstoelen soms groeiden werden gezien als plaatsen waar heksen hun rituelen uitvoerden, vandaar ook de naam heksenkringen. Het Engelse woord voor heksenkring, fairy-ring ( feeënkring) is een positievere betekenis en komt voort uit een eeuwenoude folklore. Men geloofde dat de paddenstoelen de voetstappen van in een kring dansende feeën volgden.
Tegenwoordig vinden we alleen nog in allerlei sprookjes en mythen de sporen van hoe wij vroeger over paddenstoelen dachten.

Wandelaars kunnen zelf zo’n heksenkring zien of uitleg krijgen over het wel en wee van de paddestoel. Ga mee op deze excursie onder leiding van de boswachter en ervaar hoe mooi en geheimzinnig de paddenstoelenwereld is.Wanneer de deelnemers moe maar voldaan terugkomen in het Natuurcentrum, kan men de wandeling afsluiten met een kopje koffie/thee of een glaasje fris tegen betaling, en nog wat napraten met de boswachter.