Stichting Natuurcentrum Veluwe nodigt jou ook uit.

Het Natuurcentrum Veluwe wil u graag laten zien wat een waardevolle natuur- en cultuurterreinen er in deze prachtige groene gemeente liggen, en wij willen dat iedereen kan genieten van deze landschappen en de unieke en rijke natuur.
 
Het Natuurcentrum Veluwe heet u het gehele jaar door van harte welkom om dit prachtige gebied te ontdekken.

 

Locatie

Het Natuurcentrum Veluwe ligt  in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Edese heide op de landbouwenclave De Hindekamp. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna. Naast deze natuurlijke elementen, zijn o.a. ook de twee schaapskudden en de grafheuvels een bezoek waard. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 m2 aangelegd. In deze tuin wordt o.a. aandacht besteed aan het thema “natuur en landbouw op de Veluwe”.  Verder heeft het centrum een bijenstal waar  imkers uitleg  geven , een wildkansel en twee schaapskudden. Jaarlijks  terugkerende activiteiten  zijn o.a. de  Lammetjesdagen het Schaapscheerdersfeest.

Ook de wildkanseltochten, bronsttochten en andere activiteiten  zijn zeer de moeite waard. Faciliteiten In gebouw “De Deel “ is er een vergaderruimte. Op een groot scherm kunnen presentaties getoond  worden via  computer, beamer  of  DVD speler.  Er is Wifi aanwezig.  Wij hebben een tentoonstellingsruimte van 20 m2. Arrangementen voor groepen incl. catering zijn mogelijk op afspraak. Catering  wordt betrokken via de lokale horeca.

Het gehele jaar door vele activiteiten.

winterwandeling

Wandelingen

Op zoek naar wild, speuren naar sporen, vroege vogels wandeling, bijenexcursies, vleermuis-, avondexcursie reeën, bosuilen- en nachtzwaluwexcursies, het wel en wee van bijen en wandelingen op aanvraag

Fietstochten

Dauwtrappen op de fiets, avondtocht, de Veluwe verkennen, fietstochten op aanvraag.

Voor kinderen

In onze tuin hebben wij een leuk kabouterpad aangelegd voor de allerkleinsten. Als je het durft probeer dan ook het blotevoetenpad eens. In het voorjaar kun je bij ons lekker een beschuit met muisjes komen eten en daarna op kraamvisite bij de schaapskooi.

Excursies en andere leuke activiteiten

Wildkansel- en bronsttochten: april tot oktober

Nachtzwaluwexcursie en op zoek naar reeën: zomermaanden

Bosuilenexcursies: december en januari

Bijen en andere insecten: mei t/m augustus

Speuren naar sporen: jaarrond en op aanvraag

Krees Plas

Wist u dat:

  • Het klompenpad: Kreelse pad start en eindigt bij het natuurcentrum?
  • Het IVN Vlinderdas4Kids start bij het natuurcentrum. Een leuke en spannende tocht voor kinderen. Loop voor info even bij ons naar binnen.

Op aanvraag:

Voor grotere groepen is het mogelijk om in overleg een evenement of activiteit te organiseren.

Huren locatie:

Wilt u iets huren? Dat kan i.c.m. een natuuractiviteit.

Wilt u een activiteit reserveren: onze ervaren natuurgidsen begeleiden u graag.

Benieuwd naar de komende activiteiten?

Ga naar de activiteiten